Cine este bărbatul care ar fi înjunghiat mortal un tânăr din Mediaș. În 2010 a fost condamnat pentru omor deosebit de grav

Data actualizării: Data publicării:
marius rosu

Suspectul care ar fi înjunghiat mortal un tânăr de 25 de ani în fața unui club din Mediaș are 30 de ani și fusese eliberat în baza recursului compensatoriu, care i-a scurtat sentința cu 408 zile. În trecut, bărbatul din Alba fusese condamnat la închisoare tot pentru o crimă, însă în mai 2018 a ieșit din penitenciar.

VIDEO. Momentul în care criminalul eliberat prin recursul compensatoriu atacă un tânăr de 25 de ani

Marius Roșu a fost condamnat, în 2010, la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor și omor deosebit de grav. Intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu i-a scurtat însă pedeapsa, astfel că bărbatul a fost eliberat în primăvara anului trecut.

„Având în vedere că prin procesul verbal nr. 18/3.05.2018 al Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva se solicită liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius, întrucât îndeplineşte condiţiile legale. Din examinarea procesului verbal mai sus amintit se constată că prin sp. nr. 288/2014 a Tribunalul Alba, condamnatului Rusu Marius i s-a aplicat pedeapsa de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi ped. de art. 20 C.p. rap. la art. 176 C.p., a cărei executare a început la data de 26.08.2008.

Din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 4748 zile, condamnatul a executat efectiv 3946 zile ceea ce reprezintă 3/4 parte (din care 408 zile ca beneficiu conform Legii nr. 169/2017), iar prin adăugarea zilelor câştigate prin muncă prestată de 96 zile el a executat 3/4 parte din pedeapsa la care a fost condamnat. Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, fiind disciplinat, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare. Astfel fiind şi întrucât în speţă sunt îndeplinite condiţiile prev. de art. 6 C.p. rap. la art. 59 C .p., instanţa apreciază că propunerea făcută este întemeiată şi, în consecinţă, urmează a dispune liberarea condiţionată a condamnatului Rusu Marius conform dispozitivului”, a motivat judecătoria din Deva.

Suspectul a fost prins de poliţiştii din Alba, în baza informaţiilor furnizate de către poliţiştii IPJ Sibiu, în zona localităţii Blaj. Bărbatul a fost condus pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri