Cine este tânăra care a înfruntat jandarmii la protest

Data actualizării: Data publicării:
cami infruntare jandarmi protest 10 august_vice romania
Captură Vice România

Numele ei este Cami și imaginile în care înfruntă mai mulți jandarmi la protestul diasporei au devenit virale. La o săptămână după mitingul antiguvernamental, ea a povestit pentru Vice România de la ce a pornit totul și ce a vorbit cu unul dintre jandarmi.

cami infruntare jandarmi protest 10 august_vice romania
Captură Vice România

Tânăra de 34 de ani a intervenit ca să-l scoată pe iubitul său de sub bastoanele jandarmilor, în timp ce a fost trântit la pământ. De la ce a pornit? Mihai, în vârstă de 28 de ani, a spus că le-a transmis jandarmilor că stau degeaba acolo, iar aceștia l-au pus la pământ. Ei au mai spus că nu vor să depună plângere, doar și-au cumpărat medicamente pentru gazul inhalat în piața Victoriei.

Cami a lucrat o vreme în Marea Britanie, acum este IT-istă în București și la protest nu a mers ca să strige celebrul slogan anti-PSD, ci din solidaritate.

„Țin minte că l-am întrebat pe un jandarm de ce dau cu gaze. „Fiindcă ei dau cu pietre”, mi-a zis. „Păi asta pentru că dați voi cu gaze!” (...) Nu am fost bătăioasă, dar nu m-am dat înapoi de la a apăra drepturile celor care nu puteau să și le apere singuri, să zicem”, a spus ea pentru Vice România.

Ce a vorbit cu jandarmul de la dialog? „Îmi ținea prelegeri, cumva ca să tragă de timp. Dar nu cred că voiau să-l ia în dubă. Ci pur și simplu nici ei nu știau ce vor să facă. Mi s-a părut că nu avea rost toată faza aia, de-aia eram așa pornită.”

Cami a spus că după această întâmplare jandarmii nu i-au urmărit. Despre cererile în căsătorie? „Sunt într-o relație cu Mihai.”

Citiți continuarea aici.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri