Cine s-a calificat în locul României la Eurovision 2018. Casele de pariuri nu îi dădeau nicio șansă

Data actualizării: Data publicării:
the humans

România ratează, pentru prima dată în ultimii 14 ani, calificarea în finala concursului Eurovision 2018, care va avea loc pe 12 mai, la Lisabona, în Portugalia. Piesa „Goodbye” a trupei The Humans avea slabe șanse de a ocupa un loc fruntaș în clasament, însă casele de pariuri o numărau printre cele 10 favorite pentru calificare, în a doua semifinală a concursului. 

Citește și: Eurovision 2018. Mesajul trupei „The Humans” după ce nu s-a calificat în finală

Ţările care s-au calificat în finală, joi, au fost: Serbia, Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Suedia, Australia, Norvegia, Danemarca, Slovenia şi Olanda.

Casele de pariuri nu anticipau însă calificarea Sloveniei și mai ales a Serbiei și estimau că cele 10 state care vor merge în finala Eurovision 2018 ar fi fost: Norvegia, Suedia, Moldova, Ucraina, Polonia, Danemarca, Ungaria, Australia, Olanda și România.

În schimb, România și Polonia au pierdut calificarea în finală, în favoarea Serbiei și Sloveniei. Este pentru prima dată în ultimii 14 ani când România nu se califică în finala Eurovision. România nu a participat la Eurovision nici în 2016, însă atunci țara noastră a fost exclusă din competiție din cauza datoriiilor TVR.

Anul acesta, România a intrat în competiţie pe poziţia a doua, în prima parte a semifinalei, care a fost deschisă de reprezentatul Norvegiei, Alexander Rybak, cu piesa „That's How You Write A Song”, considerată una dintre marile favorite la câștigarea trofeului Eurovision 2018. Rybak a câştigat ediţia din 2009 a concursului Eurovision, în care a reprezentat Norvegia cu melodia „Fairytale".

Celelalte țări care vor vedea în 2018 Eurovisionul de acasă sunt Grecia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Belgia, Croația, Macedonia, Georgia, Islanda, Letonia, Malta, Muntenegru, Polonia, Rusia, San Marino și Elveția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri