Cine sunt cei șase miniștri pe care Viorica Dăncilă îi trimite la Cotroceni pentru a fi respinși de Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Dancila trimite noi propuneri la cotroceni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis propuneri pentru mai multe ministere după discuțiile pe care le-a avut cu disidenții din ALDE. Dăncilă propune trei parlamentari din partidul lui Tăriceanu și înaintează propuneri pentru Ministerul de Interne, unde expiră interimatul lui Mihai Fifor și pentru Ministerul Educației. De asemenea, Viorica Dăncilă transmite și propunerea pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Grațiela Gravilescu (ALDE)- Ministerul Mediului

Ion Cupă (ALDE)- Ministerul Energiei

Alexandru Băișanu (ALDE) - Relația cu Parlamentul

Camelia Gavrilă - Ministerul Educației

Dan Chirilă - Ministerul de Interne

Dan Matei (consilierul lui Dăncilă) - vicepremier pentru probleme economice

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante. Am toată aprecierea pentru cei din ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și au decis să respecte votul românilor din 2016 și au decis să rămânem împreună. Este important să continuăm guvernarea.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul i-a transmis președintelui că speră ca de această dată să nu blocheze propunerile.

„Sper ca de această dată domul președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și să nu blocheze propunerile. E important să dăm dovadă de responsabilitate și dincolo de lupta politică trebuie să primeze interesul României și al românilor.”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă ar vrea astfel să evite votul Parlament pentru restructurarea Cabinetului. Dăncilă a apelat la disidenții din ALDE pentru a susține că Executivul nu și-a schimbat culoarea politică.

În partid s-au discutat în ultimele zile mai multe variante dar și riscul ca restructurarea să nu treacă la vot. PSD a încercat o interpretare a Constituției, sugerând că nu este nevoie de majoritatea de 233 de voturi pentru a aproba noua structură a Guvernului după ieșirea ALDE de la guvernare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri