Sari la conținut

Cine sunt tinerii care au proiectat mesaje luminoase pe clădirile din Piaţa Victoriei

Sute de mii de oameni au protestat în ultimele zile în Piaţa Victoriei. Pe una dintre clădirile din Piaţă au fost proiectate mai multe mesaje, în acord cu scandările mulţimii.

postare luminoasa fb

FOTO: Facebook Aural Eye

„DNA să vină să vă ia”, ”Hoții”, ”Când dați abrogare?” sau ”Nu vă fie frică, ordonanța pică” au fost doar câteva dintre mesajele luminoase. Vineri seară, la orele 22.00 și 23.00, pe bloc au fost proiectate și versurile imnului național, iar mulțimea din Piață a cântat la unison.

Echipa Playtech a stat de vorbă cu cei care stau în spatele acestei iniţiative. Este vorba despre câțiva tineri care fac parte din Aural Eye, o companie care se ocupă cu proiecțiile de tip video-mapping, o formă de artă care presupune proiectarea unor imagini pe diverse suprafețe astfel încât atât suprafața cât și imaginile proiectate să se îmbine și să creeze un efect spectaculos.

Imaginile proiectate au uimit prin impactul mesajelor transmise – mesaje strigate de manifestanți de zile întregi. Inițial, luminile la geamurile pe care se revărsau sloganurile erau aprinse, dar imediat ce locatarii au înțeles ce se întâmplă, au tras obloanele și au închis becurile.