Ciolacu, despre conflictul PSD - PNL la Giurgiu: Domnul Motreanu a furat de la PSD 30 de primari înainte de alegeri

Data publicării:
ciolacu motreanu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu (foto stânga) și prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu (foto dreapta).

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat vineri că nu dorește să comenteze declarațiile prim-vicepreședintelui PNL și lider al organizației locale Giurgiu, Dan Motreanu, care a spus pentru Digi24.ro că nu este posibil ca liberalii să încheie alianțe locale doar cu social-democrații, așa cum ceruse Ciolacu, atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL. Dar acesta i-a reamintit lui Motreanu că „a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu”.

„Nu comentez declarațiile domnului Motreanu. E o țară liberă. Ne exprimăm anumite păreri. Îi amintesc domnului Motreanu că a furat de la PSD 28 sau 30 de primari înainte de alegeri la Giurgiu. Să vadă din această perspectivă reacția deputatului și președintelui PSD Marian Mina în ceea ce privește conducerea județului Giurgiu.

A spus ceva fals sau neadevărat domnul Mina?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Brăila.

Un nou scandal a izbucnit în sânul coaliției de guvernare după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut ca PNL să nu mai poată încheia alianțe locale cu alte partide în afara social-democraților. Primvicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat pentru Digi24.ro că acest lucru nu este posibil atâta timp cât liderii PSD continuă să îi atace pe miniștrii PNL.

Reacția liberalului vine după ce președintele PSD Giurgiu, Marian Mina, a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru „capetele înfierbântate de la PNL”. În postare, social-democratul îi acuză pe liberali că „jumătate dintre miniștrii” lor sunt cu probleme, dând exemplul ministrului de Interne, Lucian Bode, ministrului Jusiției, Cătălin Predoiu și pe cel al ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut în coaliție ca PSD și PNL să formeze alianțe obligatoriu și la nivel local, în Consiliul Județean și primării.

Ciolacu a declarat, tot vineri, că, dacă liberalii sunt de acord, actuala coaliție cu PNL s-ar putea transforma într-o alianță cu proiect de țară care să câștige alegerile din 2024. Acesta a spus că astfel cele două mari partide, „unul de stânga și unul național-liberal”, se pot așeza la masa discuțiilor, dacă doresc „o alianță pentru România”.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri