Ciolacu: Îmi mențin părerea că pe 8 decembrie vom intra în Schengen. Nu cred că Austria se poate opune pe nedrept

Data publicării:
marcel ciolacu pes
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, premierul desemnat al României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că își menține părerea cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen pe data de 8 decembrie. „Nu cred că un alt stat al UE cum e Austria se poate opune pe nedrept intrării României în Schengen”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre șansele unei decizii pozitive la Consiliul JAI în privința aderării României la spațiul Schengen, liderul PSD a spus: „„Sunt ferm convins că vor fi discuții până în ultima clipă. Și eu comunic cu domnul prim-ministru. O să am și astăzi o discuție. Haideți să vorbim pe 8 decembrie”.

„Eu îmi mențin părerea că pe data de 8 decembrie vom intra în spațiul Schengen și nu cred că un alt stat al UE cum e Austria se poate opune pe nedrept intrării României în Schengen”, a declarat Ciolacu.

Citește și Bulgaria spune că îndoielile Olandei privind aderarea sa la Schengen reprezintă „un dublu standard" și amenință cu "contramăsuri"

Guvernul de la București face un ultim efort pentru a-i convinge pe oficialii austrieci să susțină aderarea României la Schengen, care se va decide la Bruxelles, în această săptămână, între 7 și 9 decembrie. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a plecat, luni dimineață, într-o nouă vizită la Viena, unde se întâlnește cu ministrul de Interne al Austriei, Gerhart Karner, cel care a făcut în ultimele săptămâni mai multe declarații împotriva acceptării României în Spațiul Schengen. 

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri