Ciolacu spune că nu i s-a propus să fie premier: N-am avut această discuție

Data publicării:
Marcel Ciolacu, presedintele PSD, la o conferinta
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că în negocierile cu PNL și UDMR nu i s-a propus să preia funcția de premier și că variantele de prim-ministru vor fi discutate după ce se finalizează programul de guvernare. El a mai spus că PSD va face o nominalizare pentru șef al executivului.

„La ora 13:00 avem o întâlnire la Parlament cu PNL și cu UDMR și minoritățile să continuăm programul de guvernare. Astăzi sper ca împreună cu ceilalți să terminăm programul de guvernare”, a afirmat Marcel Ciolacu, la intrarea în sediul PSD.

Acesta a spus că nu i s-a propus, în discuțiile cu partenerii, să preia funcția de premier. „Nu, n-am avut această discuție”.

Ciolacu a afirmat că propunerile de premier vor fi discutate în negocierile politice dintre cele trei formațiuni. „După ce terminăm programul de guvernare, o să avem negocierile politice”.

De asemenea, el a precizat că nu vorbit cu președintele Klaus Iohannis.

„Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru, dar sunt ferm convins că va face acest lucru”, a mai declarat Ciolacu.

Liderul PSD spune că în negocierile privind programul de guvernare „mai avem să închidem Ministerul Finanțelor și proiecția bugetului pe anul viitor și domeniul din Justiție care lăsăm specialiștii să vină cu soluțiile cele mai bune, astfel încât să nu mai avem MCV”.

Potrivit surselor Digi24.ro, liderii celor trei partide care negociază viitorul guvern au stabilit, luni seară, la Palatul Victoria, că formula pe care vor merge în privința premierului va fi rotația între PSD și PNL. Surse din conducerea celor trei formațiuni au spus că va fi rotație de premieri fără UDMR, adică Kelemen Hunor nu va putea fi desemnat pentru a conduce guvernul.

Un lucru care rămâne de discutat este durata mandatului de premier prin rotație - un an și jumătate sau doi.

Ceea ce este însă interesant este că Florin Cîțu dorește ca rotația să înceapă cu Marcel Ciolacu, propunerea PSD pentru postul de prim-ministru.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri