Ciolacu vrea o remaniere guvernamentală. Despre schimbarea lui Dîncu: „Nu dau aceste vești la televizor”

Data publicării:
BUCURESTI - BILANT PSD - 26 MAI 2022
Liderul PSD Marcel Ciolacu a dat de înțeles că în perioada următoare vor avea loc remanieri. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că va exista o discuție în Coaliție despre schimbarea unor miniștri din Guvern. „Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, a spus Ciolacu. Întrebat de jurnaliști dacă printre miniștrii remaniați s-ar putea regăsi și ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, Ciolacu a spus că nu vrea să dea „aceste vești la televizor”.

„Eu am spus de la început că dacă dorim să avem o coaliție normală, aceste lucruri vin din partea prim-ministrului (n.red. propunerea de remaniere) după o evaluare a activității. Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere. O să avem o discuție mai aplicată în interiorul coaliției”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști despre schimbarea lui Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, după ce în presă au apărut informații potrivit căreia social democrații l-ar putea înlocui pe Dîncu.

„Nu vreau să am o discuție punctuală despre cineva anume. Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor. Cred că un guvern funcționează și cu remanieri. Întâi să avem discuțiile în interiorul Coaliției”, a declarat acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu. 

„E normal că ridicăm problema în coaliție. Presupun că prim-ministrul are o grilă de evaluare”, a mai spus liderul PSD.

La ultima evaluare a miniștrilor, la începutul lunii iulie, prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că nu va face remanieri pentru că „stabilitatea echipei oferă garanția că vom acționa responsabil”.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri