Cioloș: Cheloo, Cataramă și parlamentarii PSD nu sunt exemple de urmat. Guvernul are datoria de a termina cu amatorismele

Data actualizării: Data publicării:
ciolos digi24
Foto: Digi24

Europarlamentarul Dacian Cioloș a lansat, miercuri, pe Facebook, un apel pentru cei care se ceartă "pe subiecte unde și medicii sunt în dificultate" și notează că "nu e momentul pentru glume și conspirații" în ceea ce privește pandemia de COVID-19. De asemenea, liderul PLUS cere Guvernului să se mobilizeze și să "termine cu amatorismele", pentru a scrie "legi corecte și să găsească sprijin parlamentar".

"Terminați cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde și medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume și conspirații. Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare. În acest moment, vedem cum orice greșeală poate aduce mai mulți infectați și mai multe decese. Mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor.

Guvernul are datoria de a se mobiliza și de a termina cu amatorismele, să scrie legi corecte și să găsească sprijin parlamentar. Și asta chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarți posturi la prieteni.

Fac un apel către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă - miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori - pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită.

Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României", arată un mesaj publicat de Dacian Cioloș.

Acesta spune că este îngrijorat de situația în care România nu va putea controla pandemia, deoarece "vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor".

"Sunt conștient de faptul că o mare parte a populației trece printr-o perioadă complicată, plină de incertitudini. După perioada de izolare prelungită, mulți oameni și-au pierdut locurile de muncă, alții au rămas fără o parte a veniturilor și nu mai pot supraviețui dacă se ajunge la măsuri la fel de stricte ca în primăvară. Tocmai pentru protejarea celor vulnerabili sanitar și economic trebuie găsite rapid soluții acum, cât mai repede.

PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces", a mai transmis eurodeputatul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri