Cioloș, după ce a fost respins în Parlament: De acum, mingea se întoarce în terenul președintelui Iohannis. Cîțu nu e o soluție

Data actualizării: Data publicării:
Dacian Cioloș face declarații.
Dacian Cioloș. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

"Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui Klaus Iohannis", a declarat Dacian Cioloș, după ce a fost respins în Parlament. Întrebat despre refacerea coaliției în jurul PNL, condus de Florin Cîțu, Cioloș a răspuns: "Cîțu e non-soluție".

"Am fost azi în Parlament cu o propunere de soluție la situația de criză Am discutat despre soluții, dar practic parlamentarii au respins singură soluție pe care au avut-o pe masă.

Exact cei care ne acuzau că blocăm găsirea unei soluții au prelungit situația de criză. Nu au făcut nicio propunere alternativă, dar azi au vorbit din nou despre lipsa de soluții.

USR și-a făcut datoria, rămânem în continuare cu această responsabilitate asumată de a contribui la găsirea uni soluții, dar și celelalte forțe trebuie să își asume responsabilitatea pentru că au stat pe margine și caută variante ca să aranjeze problemele interne din partid.

Din acest moment mingea se întoarce în terenul domnului președinte, vom vedea care sunt propunerile lui.

Nu comentăm speculații despre ce ar putea face un partid sau altul.

Acum o săptămână, m-am întâlnit cu conducerea PNL, cu Florin Cîțu, nu am văzut de atunci alternative. Când le vom vedea, le vom discuta. USR e pragmatic, propune soluții, dar pe masă, nu povești.

Președintele Klaus Iohannis trebuie să facă propunere de premier.", a declarat Dacian Cioloș.

El a subliniat că nu s-a simțit folosit în acest demers politic și a susținut că "toți cei care sunt de bună-credință" au văzut că a venit cu un program cu soluții.

"Suntem singurii care am pus ceva concret pe masă. Nu sunt 10 zile pierdute, e mai mult de o lună pierdută", a adăugat Cioloș.

Întrebat despre refacerea coaliției în jurul PNL, condus de Florin Cîțu, Cioloș spune: "Cîțu e non-soluție, a picat deja în Parlament".

"Suntem în situația asta pentru că Florin Cîțu a adunat o majoritate puternică în Parlament care a trimis guvernul condus de el acasă. Cum pot să spui că asta e soluția?", a adăugat liderul USR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri