Cioroianu, despre propunerea Dianei Șoșoacă de anexare a unor teritorii ucrainene: "Așa se produce manipularea"

Data publicării:
diana sosoaca la parlament
Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere ca România să anexeze teritorii din Ucraina. Sursa Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege prin care cere "denunțarea Tratatului de buna vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina" și cere, practic, ca România să anexeze teritoriile aflate cândva în componența României interbelice. "Așa se produce manipularea", a comentat la Digi24 fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu.

"Genul acesta de propunere pe care o face evident că va fi îmbrățișată de propaganda pro-rusă că să arate că, iată, sunt și în alte țări opinii consensuale care cer Ucrainei să renunțe la anumite teritorii.

Astfel de fantasme ... și momentul e nepotrivit, și propunerea e nepotrivită, și persoana care o face e nepotrivită, așa încât avem toate condițiile pentru un mare eșec al acestei propuneri.

Acesta e secretul fake news, că pleacă de la lucruri reale, li se da o conotație ticăloasă și se produce manipularea. 

Astfel de propuneri pot să atragă atenția, mai ales că dau impresia că vor îndrepta cine știe ce injustiție istorică. În realitate e o manipulare.

Cu cât mai mulți oameni explică asta - la nivel de școală, media - cu atât vom educa cetățenii în ideea de a fi mai precauți, și a nu muscă astfel de momeli, care   de fapt fac propagarea unui stat care a provocat un război, pe nume Rusia", a declarat Adrian Cioroianu.

Fosta senatoare AUR continuă propaganda anti-ucraineană, de acestă dată, la nivel legislativ. Aceasta a depus proiectul de lege în circuitul legislativ. Prin inițiativa sa, Șoșoacă susține public discursul fostului președinte al Rusiei, Dimitri Medvedev, care declara încă în vara anului trecut că România și-ar dori să anexeze teritorii din Ucraina.  

Inițiativa legislativă se înscrie în liniile oficiale ale discursului Moscovei care a încercat, după declanșarea războiului, să convingă opinia internațională că și alte state vecine Ucrainei și-ar dori începerea unui conflict cu aceasta pentru recuperarea teritoriilor care au fost, în trecut, în componența lor.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri