Circa 50 de gospodării au fost inundate în Arad, în urma unei ploi torenţiale

Data actualizării: Data publicării:
inundatii-arad-isu-arad
Foto: ISU

Aproximativ 50 de gospodării din nordul judeţului Arad au fost inundate, în noaptea de luni spre marţi, în urma unor ploi torenţiale, două localităţi fiind puternic afectate, pentru că apa a ajuns la aproape un metru pe străzi, iar o familie cu cinci persoane a fost evacuată din locuinţă, relatează Agerpres.

Inundaţiile s-au produs în zona Sebiş-Moneasa, pentru care, în cursul serii de luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a emis un mesaj RO-ALERT, după ce meteorologii au anunţat cod roşu de precipitaţii abundente.

Ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din zonă, însă în două dintre acestea - Dezna şi Buhani, au fost inundate aproximativ 50 de gospodării.

„În zona de nord a judeţului am avut cod roşu de precipitaţii, iar intervenţiile au avut loc toată noaptea. Cele mai multe gospodării inundate au fost în Dezna, peste 30. În localitatea Buhani, cinci persoane, patru adulţi şi un copil, au fost evacuate, pentru că locuinţa lor, construită din văiugă, nu prezenta siguranţă. Acestea au fost duse la rude”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca.

Drumul ce face legătura între Dezna şi Buhani a fost inundat şi nu s-a putut circula pe timpul nopţii, însă spre dimineaţă apa s-a retras.

Pompierii arădeni vor acţiona în zonă şi pe parcursul zilei de marţi.

România, sub ape

Aproximativ 30 de gospodării au fost inundate la Dezna, în județul Arad după o ploaie de o jumătate de oră. Potrivit meteorologilor, aversele de ploaie au fost de 50 l/mp.

Natura s-a dezlănţuit şi în judeţul Bihor. În comuna Câmpani, apa a inundat grădinile şi a distrus toată munca oamenilor.

- A ajuns apa până la noi la geamuri și oamenii nu pot să facă nimic, ne inundă. La noi în ocol apa e de un metru. Uite că a paradit, uite cât e apa pe ele!

A plouat torenţial şi în judeţul Vaslui. Efectele au fost filmate, în comuna Voineşti, de un telespectator Digi24.

În Pogoanele, județul Buzău, o furtună însoţită de grindină a lăsat fără acoperișuri mai multe blocuri. Bucățile de tablă au căzut pe străzile din apropiere, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Un nor de ploaie care din depărtare arăta a tornadă a apărut între Calafat şi Craiova. Zona a fost sub cod galben de furtuni şi precipitaţii abundente.

Pompierii au intervenit şi în Focşani, unde o furtuna a smuls tabla de pe un bloc și a culcat la pământ un copac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri