Circulație interzisă după ora 20.00 și magazine închise la ora 18.00 în două localități din Arad

Data publicării:
oameni care circula noaptea sunt verificati de politisti
Un polițist verifică documentele unui șofer în perioada restricțiilor de circulație pe timpul nopții. Foto: InquamPhotos / George Călin

Autorităţile judeţene impun restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi program scurt pentru magazine în localităţile arădene Dezna şi Igneşti, valabile în weekend, pentru că incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 4 la mia de locuitori.

Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad, în localitatea Dezna incidenţa era, luni, de 5,31 la mie, această localitate fiind prima din judeţ în care s-au aplicat anumite restricţii încă de sâmbătă, când incidenţa depăşea 3 la mie.

În localitatea Igneşti, incidenţa este de 4,35 la mie, potrivit Agerpres.

În ambele cazuri, CJSU a emis hotărâri de aplicare a restricţiilor prevăzute în situaţiile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie. Astfel, pe timp de weekend, circulaţia persoanelor este interzisă după ora 20,00, fără o justificare menţionată în declaraţie, iar magazinele se vor închide la ora 18,00. Aceste restricţii se aplică până când scade incidenţa sub 3,5 la mie.

Pe de altă parte, celelalte restricţii se vor aplica tot timpul, printre care suspendarea activităţilor la interior a restaurantelor şi cafenelelor, închiderea sălilor de spectacol sau a cluburilor, interzicerea evenimentelor cu public numeros în spaţiu deschis.

Totodată, în localităţile Moneasa şi Fântânele sunt înregistrate incidenţe de 2,4, respectiv 1,88 la mia de locuitori, acestea fiind cele mai mari din judeţ după Dezna şi Igneşti.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 24.022 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dintre care 11 în ultimele 24 de ore. În total, au fost înregistrate 977 de decese la persoane cu COVID-19.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri