Video Cîțu, despre declarația lui Ghinea privind ieșirea din guvern a USR PLUS dacă se schimbă ministere: „Și ei sunt în campanie electorală”

Data publicării:
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos

Premierul Florin Cîțu spune că nu a existat nicio discuție legată de pierderea de către a USR PLUS a vreunui minister, despre care a vorbit ministrul Cristian Ghinea, vineri, când spunea că formațiunea din care face parte va „ieși de la guvernare dacă se pune problema unui schimb de ministere”. Premierul a mai spus că declarațiile pot fi percepute în „contextul campaniei electorale din USR PLUS”.

„Nu înțeleg acest comentariu, nu a fost nicăieri nicio discuție să piardă vreun minister. Avem un protocol deja semnat, deci nu înțeleg. Dar trebuie să ne uităm că și ei sunt în campanie electorală și aceste comentarii putem să le luăm în acest context.

Nu pot eu să schimb aritmetica guvernamentală și asta ar însemna să ne dăm jos propriul guvern, ceea ce nu se va întâmpla”, a spus premierul Florin Cîțu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a transmis un mesaj „clar și răspicat”, vineri, partenerilor de Coaliție din PNL. 

Dacă se pune problema unui schimb de ministere după alegerile interne din PNL, atunci USR PLUS se va retrage din Coaliția de guvernare și va trece în opoziție, a avertizat Ghinea. Potrivit acestuia, chiar dacă deocamdată Guvernul nu este în pericol să cadă, executivul nu reușește să funcționeze așa cum își doresc cei din USR PLUS până când nu se va termina „jocul muzical de la Congresul PNL”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri