Cîțu, despre Voiculescu și scandalul „datelor măsluite”: Aș vrea să ne ocupăm mai mult fiecare dintre noi de ceea ce avem competență

Data publicării:
Premierul Florin Cîțu.
Premierul Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a comentat pe marginea schimbului de replici dintre ministrul Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru cu privire la calculul ratei de incidență înainte de alegeri. Atunci, Voiculescu spunea că au fost folosite „artificii” pentru a menține rata de incidență mai mică. Florin Cîțu a spus, la Digi24, că ministrul a revenit asupra declarației și că ar vrea ca membrii guvernului „să se ocupe mai mult de lucrurile pe care au competență”.

Cosmin Prelipceanu: Schimbul de replici dintre Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru. Acuzația acolo fiind că înaintea alegerilor se calcula rata de incidență în așa fel încât să fie mică, asta a spus domnul Voiculescu, iar de aici suspiciunea că datele au fost manipulate. Cred că vă puteți închipui cum adversarii politici vor folosi subiectul.

Florin Cîțu: Singurii care folosesc subiectul ăsta sunt adversarii politici. Până la urmă am spus că datele sau analiza datelor trebuie lăsată INS, specialiștilor. Aș vrea să ne ocupăm mai mult fiecare dintre noi de ceea ce avem competență. În această perioadă eu încerc să pun deoparte lucrurile care fac deliciul presei și vreau să mă uit la lucrurile importante pentru români.

(...) Ministrul Sănătății a revenit asupra declarației și a spus foarte clar că nu aceasta a fost intenția declarației. Repet, nimeni nu a măsluit date nici înainte, nici acum, sunt aceleași informații, sunt aceleași date pe care le avem.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri