Cîțu: Raportul MCV este pozitiv pentru România. Trebuie să corectăm cât mai repede greşelile legislative săvârşite cu intenție de PSD

Data publicării:
conferinta de presa florin cîțu
Premierul Florin Cîțu. Foto: Facebook/ Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu susține că raportul MCV publicat astăzi de Comisia Europeană este unul pozitiv pentru România, iar instituţia europeană apreciază că în acest an au fost înregistrate progrese în domeniul justiţiei. „Trebuie să corectăm cât mai repede greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD”, a adăugat şeful Guvernului.

„Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce priveşte toate recomandările rămase din cadrul MCV.

Marea bătălie pentru o justiţie independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăţi democratice. Legile şi instituţiile trebuie să garanteze eficienţa actului de justiţie pentru cetăţeni şi independenţa sistemului judiciar.

În perioada următoare, trebuie să corectăm cât mai repede greşelile legislative săvârşite cu intenţie de PSD! Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme!”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.

Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției.

Potrivit documentului, de la ultimul raport MCV din 2019 se înregistrează o tendinţă pozitivă, astfel cum arată parametrii obiectivelor de referinţă ale MCV. CE salută faptul că, în 2021, s-a dat un impuls reînnoit reformei și remedierii regreselor înregistrate în perioada 2017-2019.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat marți seara, după publicarea raportului MCV privind România, că România este „pe drumul cel bun” și că este „încurajată să meargă mai departe”.

 

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri