Ciucă, despre ridicarea restricțiilor: După 15 februarie vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate

Data publicării:
Oameni pe stradă, cu mască, în București.
Foto: Profimedia Images

Premierul Nicolae Ciucă spune că Guvernul ar urma să discute după 15 februarie despre posibilitatea ridicării unor restricții, în condițiile înn care datele din ultimele zile privind pandemia de COVID-19 sunt încurajatoare.

Întrebat dacă în primăvara aceasta vom scăpa de restricţii, Ciucă a spus: „Am avut şi avem discuţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Cu domnul ministru Rafila şi echipa dânsului ne întâlnim şi în cursul săptămânii şi în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete.

Ceea ce vă pot spune în momentul de faţă este faptul că începând de vinerea trecută, sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare. Am început să scădem cu 2.000 - 3.000 de infectări pe zi, chiar şi astăzi - ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă - astăzi numărul de infectări este mai mic decât marţea trecută. Folosim ziua de marţi, pentru că în weekend, testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare şi diagnostic”, a spus Ciucă la Antena 3, citat de Agerpres.

Nu vreau să mă antepronunţ. Am discutat cu domnul ministru Rafila şi dânsul a spus că după 15 februarie, în funcţie de datele pe care le vom avea atunci, în evoluţia aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului, a mai spus Nicolae Ciucă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri