Ciucă: Salut adoptarea legii prin care limba română este recunoscută ca limbă oficială în Republica Moldova

Data publicării:
Nicolae Ciucă, premierul României.
Nicolae Ciucă, premierul României. Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Premierul Nicolae Ciucă a salutat joi adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

„Salut adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău a legii prin care limba română primeşte statutul de limbă oficială în Republica Moldova. Recunoaşterea adevărului istoric şi ştiinţific reconfirmă comunitatea de cultură şi limbă de pe cele două maluri ale Prutului. Reafirm sprijinul pe care România îl acordă necondiţionat Republicii Moldova în parcursul european, pentru dezvoltarea economiei şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi. Pe această cale, reiterez susţinerea Guvernului României pentru suveranitatea, integritatea teritorială şi stabilitatea statului vecin”, a scris premierul Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina de Facebook a PNL.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentul Republicii Moldova a votat joi în a doua şi ultimă lectură proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie, informează Deschide.md, Radio Chişinău şi Newsmaker, potrivit Agerpres.

Documentul a fost susţinut de 57 de deputaţi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS, proeuropean) al Maiei Sandu şi de deputatul Gaik Vartanean, de la „Mişcarea Alternativa Naţională”, o majoritate de 58 de voturi. 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri