Claudiu Manda, senator PSD, pe Facebook: „Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale”

Data publicării:
170322_PLEN_REUNIT_CLAUDIU_MANDA_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Claudiu Manda, senator PSD și președintele comisiei parlamentare de control al SRI, a dar share pe pagina personală de Facebook unui articol de tip fake news cu titlul  „Canada a legalizat relațiile sexuale între oameni și animale”.

170322_PLEN_REUNIT_CLAUDIU_MANDA_05_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul este publicat de site-ul ActiveNews, publicație care promovează campanii antivaccinare și știri false pe tema referendumului pentru familie.

Scris în 2016, articolul căruia i-a dat Manda share susține că „actele sexuale cu animale sunt legale în Canada, atâta vreme cât nu există penetrare între cele două părți”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De fapt, așa cum arată acest articol de pe cotidianul britanic The Independent, Canada nu a legalizat zoofilia. Un complet al Curții Supreme format din 8 judecători nu a făcut decât să constate că în codul penal al țării există doar interdicția explicită a relațiilor sexuale care implică penetrare între oameni și animale. Decizia judecătorilor se limitează la cazul unui bărbat găsit vinovat pentru abuzuri sexuale împotriva fiicelor vitrege, dar achitat pentru bestialitate. Curtea Supremă din Canada a lăsat în sarcina Parlamentului definirea mai concretă a zoofiliei.

Liviu Dragnea a susținut la rândul lui, aseară, într-o emisiune la RTV că referendumul pentru familie e necesar și pentru că „pe oameni îi sperie că există țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal”.

Nu există nicio țară în lume, în care să fi fost legalizată căsătoria între persoane de același sex.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri