Clotilde Armand cere din nou Prefecturii să declare stare de alertă în Sectorul 1

Data actualizării: Data publicării:
clotilde armand imbracat in negru si poarta masca
Clotilde Armand. Foto: Inquam Photos / George Călin

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 1 a votat propunerea primarului Clotilde Armand de a cere din nou Prefecturii Capitalei declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza gunoaielor neridicate de firma de salubrizare Romprest. Potrivit primăriei, deșeurile nu au mai fost colectate de 20 de zile, ceea ce pune în pericol sănătatea cetățenilor dar și mediul înconjurător.

Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 1 și a unei note privind deficiențele activităților de curățenie stradală realizată de Direcția de Utilități Publice, Salubrizare și Protecția Mediului Sector 1.

Conform analizei, deșeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală și din zonele cu tranzit intens.

„Începând cu data de 27 iunie 2021, s-a constatat, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 1 și a numeroaselor sesizări primite de la cetățeni, că serviciul de salubrizare asigurat de compania Romprest Service SA nu mai funcționează pe raza Sectorului 1, aducându-se astfel atingere principiilor care reglementează acest serviciu public: protecția sănătății populației; responsabilitatea față de cetățeni; conservarea și protecția mediului înconjurător; asigurarea calității și continuității serviciului”, se arată în raportul Comitetului Local.

Romprest Service SA a fost notificată de Primăria Sectorului 1 printr-o adresă din 16 iulie ca în termen de maxim 72 de ore să îşi onoreze şi să execute obligaţiile contractului de delegare de salubrizare, lucru care nu s-a întâmplat. Romprest Service SA continuă să nu îşi îndeplinească obligaţia de a ridica deşeurile provenite de pe raza Sectorului 1, a adăugat autoritatea locală.

La începutul lunii iunie a mai existat o solicitare de instituire a stării de alertă în Sectorul 1, însă Prefectura nu a dat curs.

Citiți și: Șeful Gărzii de Mediu: „Nu am mai văzut niciodată Bucureștiul atât de murdar. Nu văd prea mult soare în viitor”

Problema gunoaielor de pe străzile celui mai bogat sector al Capitalei nu a fost rezolvată, la aproape trei luni de la izbucnirea conflictului dintre primarul Clotilde Armand și operatorul de salubritate Romprest. 

Veche de peste jumătate de an, cearta dintre primarul Sectorului 1 și operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria a transformat cetățenii în victime colaterale și-a îmbâcsit, la propriu, străzile și trotuarele celui mai bogat sector din București. Este o situație care irită din ce în ce mai mulți localnici. Oamenii cer intervenția armatei și referendum pentru demiterea primarului.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri