CNAIR anunță verificări pe drumurile din zonele montane, după ce un șofer a fost ucis de un bolovan în Defileul Jiului

Data publicării:
Un bărbat a murit în Defileul Jiului, după ce un bolovan a căzut de pe versant pe maşina pe care o conducea.
Un bărbat a murit în Defileul Jiului, după ce un bolovan a căzut de pe versant pe maşina pe care o conducea. Sursa: Captură video

Directorul Companiei de drumuri a cerut directorilor regionali ai CNAIR să facă verificări și intervenții suplimentare pe drumurile din zonele montane, după ce un șofer a murit astăzi din cauza unui bolovan căzut de pe versanți în Defileul Jiului.

„Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări și intervenții suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane”, a scris directorul general al companiei, Cristian Pistol, pe Facebook.

„Intervenim, monitorizăm permanent și facem tot ce este posibil să protejăm participanții la traficul rutier de pietre și copaci care pot cădea de pe versanți. Deși situația de astăzi a fost impredictibilă, vreau să continuăm să căutăm soluții și să mărim nivelul monitorizării acestor versanți la nivelul DRDP-urilor, astfel încât să reducem la maximum astfel de riscuri”, a adăugat el.

Declarația vine după ce un bărbat a murit în Defileul Jiului, după ce un bolovan a căzut de pe versant pe maşina pe care o conducea.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor, a explicat la Digi24 că în zonă erau montate plase pentru a împiedica căderea stâncilor de pe versanți.

„Versanții sunt asigurați cu plase. Piatra are undeva la 40-50 de centimetri diametru. Piatra a venit dintr-o zonă de torenți unde nu se pot pune plase, pentru că am bloca efectiv scurgerea naturală a apelor. Acest tip de piatră nu ar fi trebuit să ajungă în cale, ar fi trebuit să fie oprită de vegetație sau de plasele de protecție”, a explicat el.

„Sunt și situații pe care nimeni nu le poate controla”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri