CNAS: Medicii cu un procent mai ridicat de realizare a serviciilor de prevenţie vor primi bonificaţii mai mari

Data publicării:
medic de familie care scrie o reteta
Medicii cu un procent mai ridicat de realizare a serviciilor de prevenţie vor primi bonificaţii mai mari. Foto: Getty Images

Medicii care au un procent mai ridicat de realizare a serviciilor de prevenţie vor primi bonificaţii "mai mari", a declarat, luni, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan.

"Aşa cum a fost conturat bugetul pentru anul 2023 în domeniul asistenţei medicale, bugetarea medicinei preventive este una consistentă în ceea ce priveşte acoperirea serviciilor, în ceea ce privesc decontările pentru aceste noi vaccinuri ce vor fi introduse de la jumătatea anului. (...) Sigur, va fi prevăzută o linie bugetară separată pentru decontarea unor diverse nivele de compensare pentru aceste vaccinuri. (...) Bonificaţiile pot urmări procente de vaccinare, de prevenţie de pe listele acestora. Bonificaţiile vor fi mai mari la cei care au un procent mai mare de realizare a serviciilor de prevenţie", a explicat Cojan, la dezbaterea "Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunităţii", organizată de DC Media Group, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui CNAS, vaccinurile cuprinse în calendarul naţional pentru copii rămân în continuare "element de strategie naţională".

"Prin urmare, finanţarea pentru aceste imunizări pentru copii rămâne în continuare la Ministerul Sănătăţii. Ce urmează să preia CNAS - este vorba despre vaccinările ce nu sunt obligatorii care vor fi prevăzute pentru anumite grupe populaţionale, pentru anumite grupe de vârstă, pentru anumite afecţiuni şi care vor putea fi cuprinse în Hotărârea de Guvern 720 pentru anumite nivele de compensare care vor fi decise împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Agenţia Naţională a Medicamentului", a menţionat Adela Cojan.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri