UPDATE. Cod portocaliu de furtună, duminică seară, în București

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti ploaie nori meteo vreme
Foto: GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, valabilă duminică, până la ora 21:20, în municipiul București, actualizând astfel o avertizare de fenomene imediate emisă anterior, care de tip cod galben.

„Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula 30 l/mp, descărcări electrice frecvente”, potrivit ANM.

De asemenea, sunt valabile mai multe atenționări cod galben de ploi, în Călărași, Giurgiu, Ilfov și Ialomița.


 Știrea inițială:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică după-amiază, o avertizare nowcasting cod galben de furtună, valabilă în Municipiul Bucureşti în această seară.

Avertizarea nowcasting emisă până la ora 19:30 a fost prelungită de meteorologi până la ora 21:00. Astfel, temporar se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice și scurte intensificări ale vântului.

De asemenea, în mai multe localități din Ilfov, Călărași, Ialomița și Giurgiu vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și vor cumula 25...30 l/mp, descărcări electrice și scurte intensificări ale vântului.

ANM precizează că avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri