Cod galben de furtuni în aproape toată țara. ANM a emis și o informare de caniculă

Data actualizării: Data publicării:
oameni cu umbrela in ploaie pe strada
Meteorologii anunță ploi și intensificări ale vântului. Foto: Guliver/ GettyImages

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 23.00.

Informare meteorologică: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteorologică în ceea ce privește vremea caldă

De astăzi, de la ora 12:00, până duminică seară, la ora 23:00, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 35...40 l/mp.

Prognoză specială pentru Capitală: Temperaturi aproape de caniculă și ploi torențiale seara

Vremea rămâne călduroasă în acest weekend în București, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM) într-o prognoză specială, meteorologii precizând că se vor înregistra însă și furtuni și ploi torențiale seara.

Sâmbătă și duminică, vremea va fi călduroasă, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat.

Temperatura maximă va fi de 32-34 de grade Celsius, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul după-amiazilor și al serilor când probabilitatea pentru averse, posibil torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

Sursa: Digi24, Mediafax, ANM

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri