Sari la conținut
News Alert

Cod galben de inundații

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare cod galben de inundații pentru râuri din șase județe din Moldova, valabilă de sâmbătă, ora 22:00, până luni, ora 22:00, informează Agerpres.

inundatii politie FB MAI.jpg 3

Potrivit meteorologilor, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție, pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad (județele Iași, Vaslui, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici ai Siretului, din județele Galați și Vrancea, afluenții mici ai Prutului, din județele Vaslui și Galați.

În prima parte a intervalului, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad — bazin superior, amonte S.H. Negrești, și pe afluenții din bazinul mijlociu al Bârladului, iar în a doua parte a intervalului pe afluenții mici ai Prutului, din județele Vaslui și Galați.