Cod galben de ninsori în 15 județe și București. Se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vremea va fi deosebit de rece

Data actualizării: Data publicării:
o strada cu masini parcate din capitala dupa ninsoare
Informare meteo de ninsori și polei, inclusiv în București. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

ANM a emis marți dimineață un cod galben de ninsori pentru sudul țării, dar și o informare meteorologică pentru celelalte zone ale țării, valabile până joi dimineață. În unele zone se va depune un strat de 30 de centimetri de zăpadă. În special în zilele de miercuri și joi vremea va fi deosebit de rece.

Informarea meteorologică este emisă pentru intervalul 9 martie, ora 23:00 – 11 martie, ora 10:00 și vizează precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale
vântului.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local și în Transilvania, Moldova și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă local consistent va intra în vigoare în data de 10 martie, ora 03:00 și va expira a doua zi, 11 martie, la ora 06:00.

cod-galben-ninsori-9-martie-2021
Codul galben de ninsori emis în 9 martie 2021.

În Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi mai ales ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri