Sari la conținut
News Alert

Cod galben de ninsori şi viscol

Mai mult de jumătate de țară intră de sâmbătă seară, de la ora 23:00, până duminică, la ora 22:00, sub un cod galben de ninsori și viscol. Ninsorile vor fi moderate cantitativ în nord și centru, iar în nord-est se vor înregistra precipitații mixte abundente. În zona montană va fi viscol.

temp_judete_bbodvo90ugque9hpc7q13upt66pa465q_18

În regiunile nordice şi centrale vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în nord-est vor fi precipiaţii abundente sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de peste 50...60 km/h.

În toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În toate zonele de munte, unde este cod galben, se va depune strat nou de zăpadă, consistent. E vorba nu de 2-3 cm, ci de mai mult. Vântul va avea intensificări ce vor depăşi 60-70 km/h, iar pe creste, 80-90 km/h. Îndeosebi acolo aşteptăm să vină viscolul, determinând scăderea vizibilităţii. (...) Am avut în vedere că este weekend şi că unii turişti se aventurează pe înălţimile mari. De asemenea, poate fi afectat transportul, mai ales pentru zona Carpaţilor Orientali, de o parte şi de alta a lor”, a explicat la Digi24 meteorologul Dinu Mărășoiu.

Întreaga țară este, de altfel,vizată de o informare meteo de precipitații. Vor fi ploi pe arii extinse, iar începând din a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică (12/13 noiembrie) şi pe parcursul zilei de duminică, 13 noiembrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în nord, nord-est, centru şi trecător în vest. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze ce vor depăşi 50...60 km/h, iar la munte şi pe parcursul zilei de duminică şi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova vor fi rafale de peste 60....70 km/h.