Cod galben de ploi în Bucureşti şi 11 judeţe

Data publicării:
Rain Clouds Loom Over Sydney skyline

Bucureştiul şi 11 judeţe din Muntenia, Moldova şi Dobrogea vor fi, de miercuri după-amiază până joi dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi, cantităţile de apă putând ajunge până la 50-60 de litri pe metru pătrat.

temp_judete_0rb1kk2ut9pht3tjmu2t4ttl8ss1qlq2_16

Miercuri până la prânz vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. În sud şi sud-est vor fi ploi torenţiale de scurtă durată şi descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări în sud-estul ţării, unde viteza la rafală va depăşi temporar 50-55 de kilometri pe oră, iar pe litoral 60-70 de kilometri pe oră.

La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea.

Codul galben va intra în vigoare miercuri, de la ora 14.00 şi va fi valabil până joi, la ora 09.00, fiind emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei vor fi intervale de timp în care ploile vor fi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri