Cod portocaliu de ploi și grindină în 11 județe. Restul țării, sub cod galben

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti dambovita cer nori vreme meteo primavara ploaie
Foto: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins marţi atenţionarea Cod galben de ploi torenţiale, grindină şi vijelii la 38 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Ulterior, meteorologii au emis o atenționare cod portocaliu în 11 județe.

Actualizare 10:10. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi și grindină pentru Moldova și nord-estul Munteniei. Restul țării este sub cod galben.

Potrivit ANM, în Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp.

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Avetizarea este valabilă până marți seara, la ora 21.00.

În cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp, meteorologii emițând cod galben în aproape toate zonele țării.

Avertizarea cod galben este valabilă până miercuri, la ora 3.00.


Actualizare 8:40. ANM a emis între timp o atenționare nowcasting cod portocaliu de ploi și grindină patru județele Vâlcea, Olt, Gorj și Dolj. Se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, dar și grindină de mici dimensiuni și intensificări de scurtă durată ale vântului. Atenționarea ese valabilă până la ora 9.30.


Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureş şi local în Dobrogea şi Banat vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 - 40 l/mp.

De asemenea, până pe 6 iunie, ora 10:00, este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată în toate regiunile, unde se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 50 l/mp.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza aceste mesaje prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa: Mediafax, Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri