Cod galben de vânt puternic în 10 județe. În București, vântul poate atinge viteze de 50 km/h

Data actualizării: Data publicării:
Details with a wind direction indicator on an airport
Foto: GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi dimineață un cod galben pentru intensificări ale vântului, care intră în vigoare în această seară la ora 23:00 și expiră vineri la ora 16:00. De asemenea, a fost emisă o prognoză meteo specială pentru Capitală.

În cursul nopții de joi spre vineri (17/18 septembrie), în cea mai mare parte a Moldovei, apoi din orele dimineții de vineri (18 septembrie) și în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h și izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral, transmite ANM.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice și pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45...55 km/h.

Temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopților și dimineților. În depresiunile intramontane izolat vor fi condiții de brumă.

Prognoza meteo specială pentru București

De asemenea, în același interval 17/18 septembrie, orele 23:00 – 16:00, în București, cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil.

Vântul se va intensifica începând cu dimineața zilei de vineri (18 septembrie) și va atinge viteze la rafală, în general de 40...50 km/h.

Temperatura minimă va fi de 15...17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri