HARTĂ. Cod galben de vânt şi ninsori în 17 județe

Data actualizării: Data publicării:
ninsoare puternica getty
Foto: Gulliver/Getty Images

Meteorologii au emis duminică avertizări cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru zonele de munte din mai multe județe. De asemenea, pentru alte județe judeţele sunt semnalate precipitaţii, lapoviţă şi depuneri de polei.

ninsoare puternica getty
Foto: Gulliver/Getty Images

Actualizare : Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit duminică, până la ora 20:00, atenţionările nowcasting Cod galben de viscol, valabile în zonele de munte din 10 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în zona montană înaltă a judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă, iar pe arii restrânse se va semnala ninsoare, notează Agerpres.

Tot până la ora 20:00, în judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Suceava, cu precădere în zona montană, vântul va prezenta intensificări temporare cu viteze ce vor depăşi 70 - 80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, va atinge şi depăşi 90 - 100 km/h, viscolind zăpada. În zonele joase de relief, vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, izolat 70 km/h.

În zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la peste 1.800 metri, vântul va avea viteza la rafală de 90-100 km/h. Atenţionarea meteorologilor este valabilă tot până la ora 20:00.

În schimb, până la ora 18:00, mai multe localităţi din Mehedinţi se află sub atenţionare de vânt puternic ce va atinge la rafală 55-65 km/h, şi izolat 70 km/h.

CITIȚI ȘI:  Meteo. Cum va fi vremea în ianuarie și februarie


- Până la ora 17:00, în zona de munte a județelor: Buzău, Prahova, Argeş și Dâmboviţa. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 100...110 km/h, spulberând și viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 m. Fenomene asociate: ninsoare.

- până la ora 14:00, în județul Caraș-Severin vor fi intensificări ale vântului în zona montană la peste 1800 metri, cu viteze la rafală de 90-100 km/h. Fenomene asociate: transport de zăpadă sau ninsoare viscolită, ceață cu depunere de chiciură.

- până la ora 14:00, în zonele joase din județele Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi și Suceava vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge și depăși la rafală 55..60 km/h, izolat 70 km/h.

- până la ora 14:00, în zone de munte a județelor Mehedinţi, Gorj și Vâlcea, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Fenomene asociate: ninsoare.

- până la ora 14:00, în zonele de munte din județele Suceava și Neamț, la altitudini de peste 1700 m, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 90..100 km/h, spulberând și viscolind zăpada. Fenomene asociate: ninsoare.

- până la ora 13:30, în zona joasă a județelor Mehedinți și Dolj, vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge la rafală 55-65 km/h. În județul Gorj, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri