Cod galben de viscol în 8 județe din sud-vestul țării

Data actualizării: Data publicării:
vreme rea viscol getty
Foto: Gulliver/GettyImages

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori și viscol, valabil joi, 30 decembrie, între orele 6:00 și 22:00, în opt județe din sud-vestul țării.

Citește și: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie. Prognoza meteo pentru toate regiunile țării

În județele vizate de avertizarea meteo (Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Hunedoara și Alba, în special în zonele muntoase ale acestor regiuni), vântul va sufla cu intensificări susținute și viteze ce pot depăși la rafală 70-80 de km/oră. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită de vântul ce poate atinge pe creste 90 de km/oră.

De asemenea, AMN a emis și o informare meteorologică de intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte. În aceste zone, vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60-65 km/oră. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60-70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri