Sari la conținut

Cod galben de viscol, ninsori puternice și ploaie în 10 județe

Zece judeţe se află, luni, sub avertizări cod galben pentru ploaie şi lapoviţă care va favoriza depunerea de polei, alte cinci judeţe sunt sub avertizări de viscol, iar pentru patru judeţe meteorologii au transmis avertizări de vânt puternic, relatează News.ro.

Astfel, potrivit avertizărilor cod galben transmise luni dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie, se vor înregistra ploaie şi lapoviţă care local va favoriza depunerea de polei în judeţele Braşov, Harghita, Covasna, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la ora 11.00. Alte trei judeţe - Alba, Mureş şi Sibiu - sunt sub cod galben pentru ploi şi lapoviţă până la ora 10.00. 

De asemenea, ANM a transmis luni dimineaţă avertizări cod galben pentru viscol, care vor fi în vigoare până la ora 14.00, în zona de munte a judeţelor Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Neamţ şi Suceava. În aceste judeţe, se vor semnala, la altitudini de peste 1700 de metri, intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 80-100 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Pentru alte patru judeţe - Bihor, Timiş,  Arad şi Caraş-Severin până la ora 14.00 sunt în vigoare avertizări cod galben pentru intensificări locale ale vântului, cu viteze care vor atinge şi depăşi 50 - 60 de kilometri la oră, iar la munte 70-80 de kilometri la oră. De asemenea, se vor înregistra ploi.

De marți, vremea se va încălzi anormal de mult în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 1 grad în estul Transilvaniei şi 13 grade Celsius în Banat. Atmosfera va fi însorită în sud şi sud-est, în timp ce norii vor fi numeroşi în celelalte regiuni, iar prin nord-vest va mai ploua din loc în loc. Vântul va fi destul de alert în zona Banatului, Crişanei şi la munte, dar viteze de peste 90 km/oră se vor atinge doar pe creste, unde zăpada va fi spulberată.