Cod portocaliu de averse şi vijelii în judeţe din Transilvania şi Muntenia

Data actualizării: Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
Foto: Guliver/GettyImages

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în zone din Transilvania şi Muntenia, precum şi noi avertizări Cod galben de vreme rea în judeţe din vestul şi centrul ţării.

Severe Storm hits Sydney
Foto: Guliver/GettyImages

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:30, în localităţi din judeţele Arad, Hunedoara şi Prahova va fi Cod portocaliu de averse ce vor totaliza local 35-45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, respectiv izolat grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, până la ora 16:15, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi şi vijelii în zone din judeţul Prahova, unde se vor cumula local 35 - 40 l/mp şi se vor produce frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Fenomene meteo similare sunt prognozate şi în judeţul Dolj (până la ora 16:30), respectiv în judeţele Arad şi Timiş (până la ora 17:00).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri