Cod portocaliu de viscol pentru sud-estul țării

Data actualizării: Data publicării:
viscol

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru sud-estul țării, care va intra în vigoare în această seară, de la ora 22:00, și este valabil până miercuri, la ora 8:00. Sunt vizate șapte județe.

porto

Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) în judeţele Constanţa şi Tulcea vor fi intervale cu rafale de vânt de  70-80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

De asemenea, în noaptea de marţi spre miercuri (10/11 ianuarie) şi în prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70-80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m. Pentru această zonă, codul portocaliu intră în vigoare marți de la ora 23:00 și este valabil până miercuri la ora 15:00.

Începând de marți, ora 21:00 și până miercuri, ora 21:00, aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării, care este vizată de un cod galben. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului vor fi şi în Oltenia, spulberând trecător zăpada.

În aproape toată țara se menține pentru marți avertizarea cod portocaliu de ger.

portocaliu ger

În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

În Crişana şi în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri