Cod portocaliu de ploi torențiale în două județe. Majoritatea țării, sub cod galben

Data actualizării: Data publicării:
Severe Storm hits Sydney

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torenţiale în județele Constanța și Tulcea. De asemenea, majoritatea județelor din țară vor fi sub un cod galben de ploi.

Codul portocaliu intră în vigoare astăzi la ora 17:00 și este valabil până miercuri la ora 21:00, în județele Tulcea și Constanța.

Astfel, vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 70...80 l/mp.

De asemenea, de la ora 11:00 a intrat în vigoare o altă atenționare - de tip cod galben. Aceasta va fi valabilă tot până mâine la ora 21:00. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă.

Meteorologii precizează că, în intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri