Coldea, despre „cea mai mare şi mai periculoasă minciună care persistă în spaţiul public”

Data publicării:
coldea agerpres_8426586
Foto: Agepres

Un personaj misterios, fost adjunct al directorului SRI, rupe tăcerea. Florian Coldea dezminte informaţiile date de un ex ofiţer SRI care spune că rechizitoriile DNA erau făcute de agenţi. Într-un interviu pentru ziare.com, Coldea adaugă: omul despre care este vorba a fost condamnat la închisoare pentru fals. În apărarea lui, Daniel Dragomir spune că nu a fost vinovat şi că a fost doar victima unui complot din care făcea parte şi fostul şef adjunct al SRI.

Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informaţii spune că Daniel Dragomir nu i se subordona direct.

„Nu a fost niciodată adjunctul meu şi nici consilierul meu pe durata carierei lui în Serviciul Român de Informaţii. (...) Este un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă, care este dispus să recurgă la orice mijloace, fiind folosit de alţii, într-un plan mai mare, uşor de decriptat”,a spus Florian Coldea.

El a negat orice implicare a Serviciului Român de Informaţii în justiţie. Spune că ofiţerii nu au făcut niciodată rechizitoriile trimise de procurori la instanţe.

„Am fost implicat în activităţi de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuţiilor noastre legale. (...) În niciun caz cu instrumentarea cauzelor de procurori”, a spus el.

În interviul pentru ziare.com, Florian Coldea a fost întrebat şi dacă este adevărat că SRI recrutează ofiţeri acoperiţi din rândul judecătorilor.

„Este cea mai mare şi mai periculoasă minciună care persistă, prin efortul unora, în spaţiul public. (...) Nu exista ofiţeri acoperiţi în Justiţie”, a spus el.

Fostul număr doi de la SRI crede că atacurile din ultima perioada la adresa lui şi a Serviciului fac parte dintr-un plan amplu, îndreptat de fapt împotriva României.

„Există forţe interne şi externe care şi-ar dori servicii româneşti inhibate şi retrase în cazarmă, pentru ca unii să îşi realizeze planurile şi obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele României”, a spus el.

Florian Coldea s-a pensionat de la Serviciul Român de Informaţii la începutul anului, după un scandal legat de legăturile lui cu omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a scris pe Facebook că Florian Coldea nu răspunde niciunei întrebări în interviul pentru ziare.com. Daniel Dragomir va fi audiat astăzi de comisia pentru controlul SRI din Parlament, în legătură cu acuzaţiile pe care le-a lansat la adresa Serviciului.

Am înţeles tema interviului care nu spune nimic şi nu răspunde la nimic. Am înţeles că a mers la Disneyland şi în Seychelles la ordin militar regulamentar. Frumoase misiuni”, a scris Daniel Dragomir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri