Video Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei le-a transmis soldaților care este „principala sarcină” la Bahmut

Data publicării:
bahmut
Orașul Bahmut, distrus de bombardamente. Foto: Twitter/ Defense of Ukraine

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi, le-a transmis, într-un discurs, soldaților că scopul apărării orașului Bahmut, care este atacat de mai multe luni de trupele rusești, este să „epuizeze armata rusă şi să-i inducă pierderi uriaşe”.

„Trupele ruse încearcă să-şi concentreze principalele eforturi pe frontul din Bahmut (în regiunea Doneţk). Nu renunţă la tentativele lor de a înconjura şi captura oraşul”, a spus oficialul ucrainean.

Însă, „graţie eroismului şi profesionalismului acţiunilor noastre militare, abile şi coordonate, şi a folosirii eficiente a capacităţilor de manevră şi a armamentului din dotare, păstrăm fortăreaţa Bahmut în ciuda tuturor aşteptărilor şi pronosticurilor”, a mai spus Sîrskîi, care a explicat că, în timpul mai multor vizite la trupele din zonă, el şi comandanţii care au făcut deplasarea au căzut de acord cu privire la planurile de a rezista pe câmpul de luptă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Militarii ucraineni, a spus el, studiază cu atenţie „vulnerabilităţile ocupanţilor pentru a folosi forţa împotriva lor într-un mod cât mai eficient cu putinţă”.

„Principala noastră sarcină este să epuizăm forţele superioare ale duşmanului şi să-i producem pierderi uriaşe. Aceasta va permite crearea condiţiilor necesare pentru eliberarea teritoriului ucrainean şi pentru a ne apropia de victorie”, a mai explicat el, potrivit Agerpres.

Bahmut, care înainte de război avea o populaţie de circa 70.000 de oameni, a fost practic distrus în cele aproape opt luni de lupte intense din zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri