Video Comisar UE, pus de Austria, dă speranțe României pentru aderarea la Schengen. A propus o primă soluție pentru deblocarea situației

Data publicării:
Schengen
Spațiul Schengen. Foto: Profimedia Images

România și Bulgaria ar putea fi primite în viitorul apropiat în spațiul Schengen, crede comisarul european propus de Austria. Johannes Han, coleg de partid cu Karl Nehammer, a spus că înțelege de ce cancelarul a folosit dreptul de veto, deși nu este foarte încântat că s-a ajuns aici.

Comisarul european, într-un interviu pentru televiziunea publică din Austria, a lansat iar ideea intrării în Schengen cu spațiul aerian mai întâi. „Presupun, într-un viitor relativ previzibil, că ambele țări ar putea deveni membre ale Schengen. Nu sunt încântat de măsură (n.red. veto de la JAI), dar am o anumită înțelegere”, a spus Johannes Han. 

Întrebat dacă decizia cancelarului Karl Nehammer nu a afectat reputația Austriei, comisarul european a răspuns că lucrurile pot fi reparate și spune că o primă soluție pentru deblocarea situației ar fi „ca în cazul zborurilor să încercăm o liberalizare a Schengen” pentru cele două țări. 

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri