Comisarul Ciocan, filmat când certa un polițist care l-a amendat, schimbat din funcția de director în MAI. El rămâne în Poliție

Data publicării:
ciocan

Ministrul de Interne Lucian Bode a dispus încetarea împuternicirii comisarului Christian Ciocan în funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI, în urma raportului primit de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, realizat după filmarea publicată de sindicatul Europol.

Comisarul-șef Christian Ciocan apare în filmare discutând pe un ton aprins cu un polițist în uniformă, în sediul Secției 4 de poliție din București, după ce fusese sancționat în trafic.

Potrivit comunicatului MAI, Ciocan își va desfășura activitatea în continuare în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Comisarul Christian Ciocan, amendat și lăsat fără permis

Christian Ciocan a fost sancționat de agenți cu suma de 6.000 de lei și i-a fost retras dreptul de a conduce timp de 30 de zile, după ce a încălcat șapte prevederi ale Codului Rutier. Potrivit procesului verbal întocmit de polițiști, comisarul-șef Christian Ciocan nu avea documentele la el, a circulat pe sens interzis, Inspecția Tehnică Periodică a mașinii pe care o conducea era expirată de trei ani de zile, iar autovehicului nu avea asigurare RCA.

În filmare, Ciocan îl acuză pe polițist că ar fi avut manifestări nepotrivite și că ar fi blocat strada când i-a cerut să tragă pe dreapta. Comisarul șef se adresează colegilor săi cu apelativul „băi băieți”, după care le spune că nu înțeleg regulile de circulație.

Prima reacție a lui Bode în cazul lui Ciocan

Ministrul de Interne Lucian Bode a cerut Poliției Capitalei un raport despre incident. Pe de altă parte, Bode i-a criticat și pe polițiștii care au făcut filmarea de la secție.

Întrebat dacă ia în considerare demiterea lui Ciocan, Bode a spus: „Să vedem ce spune raportul Poliţiei Capitalei. Dacă vă răspundeam la această întrebare, înseamnă că raportul nu ar mai avea niciun rost”.

„Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. El este împuternici pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea dacă aceste chestiuni se confirmă”, a precizat el.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri