Comisia Europeană a aprobat resurse suplimentare pentru România: 56 milioane euro pentru sprijinirea grupurilor defavorizate

Data actualizării: Data publicării:
sediul comisiei europne
FOTO: Getty Images

Comisia Europeană a aprobat resurse suplimentare în valoare de 2 miliarde euro pentru redresare în România, Italia, Spania şi Luxemburg. În România se vor investi 56 milioane euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenţă acordată copiilor defavorizaţi sub formă de materiale şcolare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esenţiale pentru nou-născuţi.

„Comisia a acordat în total 2 miliarde euro Italiei, Spaniei, Luxemburgului şi României ca urmare a modificării unor programe operaţionale (PO): două din Fondul european de dezvoltare regională, unul din Fondul social european (FSE) şi unul din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, din cadrul Asistenţei de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei (REACT-EU)”, a anunţat Comisia Europeană.

În România se vor investi 56 milioane euro pentru a se oferi sprijin material grupurilor defavorizate, cum ar fi mese calde, asistenţă acordată copiilor defavorizaţi sub formă de materiale şcolare, iar mamelor defavorizate sub formă de pachete esenţiale pentru nou-născuţi.

În Italia, programul operaţional naţional „Guvernanţă şi capacitate instituţională” va primi un total de 1,2 miliarde euro. Din această sumă, 761 de milioane euro vor fi direcţionate către achiziţionarea a 68 de milioane de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului. În regiunile sudice, autorităţile vor utiliza 374 milioane euro pentru a angaja noi lucrători în domeniul sănătăţii publice şi pentru a acoperi costurile orelor suplimentare lucrate de angajaţii aflaţi în prezent în sistem. 108 milioane euro vor contribui la consolidarea capacităţii administrative a autorităţilor naţionale şi regionale, inclusiv a celor din sistemul de sănătate.

În Spania, „Comunidad Valenciana” va primi resurse suplimentare în valoare de 690 milioane euro pentru a furniza, printre altele, capital circulant celor mai afectate întreprinderi mici şi mijlocii şi pentru a consolida serviciile de sănătate, serviciile sociale şi investiţiile în infrastructura de bază pentru cetăţeni, inclusiv în sectoarele sănătăţii şi educaţiei.

Luxemburgul va primi 69 de milioane euro pentru a sprijini testarea la scară largă a coronavirusului şi achiziţionarea de vaccinuri, precum şi pentru a face investiţii în durabilitate, cum ar fi electrificarea reţelei naţionale de autobuze.

REACT-EU face parte din NextGeneration EU şi adaugă o finanţare suplimentară de 50,6 miliarde euro (în preţuri curente) programelor din cadrul politicii de coeziune în cursul anilor 2021 şi 2022.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri