Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Data actualizării: Data publicării:
sediul Comisiei Europene, exterior
Sediul Comisiei Europene. Foto: Getty Images

Comisia Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

România va primi 483 de milioane de euro de la Comisia Europeană, prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. În plus, vor fi mai redirecționate și 637 de milioane de euro, avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie și aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus. 

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanţarea achiziţiilor de echipamente de protecţie, medicamente şi teste, a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situaţia actuală, a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilităţile medicale şi a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea şocurilor financiare provocate de criza COVID-19, potrivit Agerpres.

În România au fost confirmate, până acum, 308 infecții cu coronavirus. 31 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale și credibile. La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri