Comuna în care se trăieşte mai bine ca la oraş

Data actualizării: Data publicării:
sisesti

O comună din judeţul Mehedinţi este campioană la absorbţia de fonduri europene. În ultimii 10 ani, primăria Şişeşti a câştigat 18 proiecte europene în valoare de peste 3 milioane de euro. Cu bani europeni, primăria şi-a înfiinţat propriul serviciu de salubritate, şi-a cumpărat autospecială pentru pompierii voluntari din comună şi a investit şi în proiecte în domeniul turismului şi al mediului.

Primăria Şişeşti a cumpărat autospeciala cu 200.000 de euro, fonduri europene. Are aparatura de descarcerare şi un cort care poate găzdui peste 300 de persoane în caz de calamitate. Maşina a fost la peste 100 de intervenţii, fără a mai fi nevoie să vină angajaţii ISU din Drobeta Turnu-Severin, oraş aflat la 50 de km.

În afară de serviciul pentru situaţii de urgenţă, comuna Şişeşti este singura din judeţ care are şi serviciu de salubritate. Un proiect de peste 600.000 de euro a fost accesat de primărie, iar acum gunoiul din toată localitatea este transportat la groapa ecologică din Drobeta Turnu Severin.

Ionel Vizotiu - angajat la serviciul de salubritate: „Avem 65 de puncte de colectare în toată comuna. Gunoiul se ridică vinerea şi dacă e nevoie în orice zi a săptămânii”.

Începând din 2005, de când au putut fi accesate fondurile pre-aderare, primăria Şişeşti a depus 18 proiecte europene în valoare de 3 milioane de euro şi toate au fost aprobate. Proiectele au fost întocmite de angajaţii Primăriei pentru a nu mai cheltui bani pe servicii de consultanţă.

Marian Răducan - primarul comunei: „Absolut pe toate axele pe care am putut să depun proiecte”.

Numai în educaţie au fost investiţi peste 400.000 de euro. A fost reabilitată şcoala veche de aproape un secol şi a fost ridicată o grădiniţă nouă unde să înveţe 50 de copiii din cele 7 sate ale localităţii.

Un milion de euro a fost obţinut de primărie pentru împădurirea localităţii, alte 200.000 de euro pentru ansamblul folcloric al comunei, dar şi 75.000 de euro pentru ridicarea unui centru de informare turistică.

Acum, primăria are un proiect de 1 milion de euro pentru asfaltarea a 98 la sută din străzile şi uliţele din comună, iar cel mai probabil lucrările vor începe până anul viitor. Comuna Şişeşti are peste 3.500 de locuitori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri