Conducerea liceului din Oradea unde copiilor li s-ar fi aplicat tratamente cu electroșocuri a fost demisă

Data actualizării: Data publicării:
liceul George Baritiu
sursă: licspec1oradea.ro

Și Inspectoratul Școlar Bihor a reacționat în cazul Liceului Tehnologic Special numărul 1 din Oradea, confruntat cu o serie de acuzații, printre care și cele de violență asupra unui elev al școlii. Miercuri seara, IȘJ Bihor a anunțat încetarea contractelor de management ale conducerii școlii.

Inspectoratul Școlar a invocat verificări făcute de-a lungul a trei săptămâni, în octombrie și noiembrie, dar și miercuri, 7 noiembrie, la liceul special din Oradea.

"În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Special Nr.1 Oradea, de către echipe de inspectori şcolari în perioada 15.10-05.11.2018 şi în data de 07.11.2018, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. Această decizie s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ", a transmis miercuri seara Biroul de presă al IȘJ Bihor.

"Referitor la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind eventualele forme de abuz asupra elevilor din această unitate de învăţământ, precizăm că există anchete în desfăşurare coordonate de către organele abilitate."

Liceul Tehnologic Special numărul 1 din Oradea se confruntă cu acuzații grave. La începutul lunii octombrie, un elev a fost acuzat că a umilit doi colegi. De asemenea, miercuri au fost declanșate mai multe anchete după acuzațiile cuprinse într-o postare a senatorului USR Vlad Alexandrescu. Acesta a anunțat că a fost sesizat de părinți în legătură cu abuzuri fizice la care ar fi fost supus un adolescent cu autism.

Editor Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri