Conducerea MApN s-a întâlnit cu șeful armatei pakistaneze, implicat în misiunea de repatriere a cetățenilor români din Afganistan

Data publicării:
intalnire-ciuca-seful-armatei-pakistan
Întâlnirea dintre șefii armatei române cu cei ai armatei din Pakistan. Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit azi, la sediul MApN, cu președintele Comitetului Întrunit al Statelor Majore din Republica Islamică Pakistan, generalul Nadeem Raza. Nicolae Ciucă i-a mulțumit generalului Raza pentru sprijinul „substanțial” acordat în misiunea de repatriere din Afganistan a cetățenilor români, informează MApN.

„Oficialii au subliniat importanța consolidării relațiilor militare, având în vedere poziția României, de membru al NATO și UE, și cea a Pakistanului, de țară de legătură între Asia Centrală și Asia de Sud-Est, și sprijinul reciproc pe care, în mod tradițional, cele două țări și-l acordă în cadrul ONU și al altor organisme internaționale”, se arată într-un comunicat al ministerului român al apărării.

De asemenea, șeful Statului Major al armatei române a mai discutat cu generalul pakistanez despre „îmbunătățirea colaborării în domeniul schimbului de informații pentru apărare”.

„Nu în ultimul rând, i-am mulțumit generalului Nadeem Raza pentru sprijinul pe care l-am primit în misiunea de evacuare a cetățenilor români din Afganistan. Relațiile de bună cooperare dintre forțele armate române și pakistaneze s-au concretizat în teren, prin asigurarea protecției personalului și tehnicii noastre în Islamabad și prin alte forme de cooperare”, a spus șeful SMAp.

Delegația pakistaneză efectuează, în perioada 23-27 august, o vizită în România, la invitația șefului Statului Major al Apărării. În programul activității mai sunt prevăzute întâlniri cu reprezentanți ai Direcției Generale pentru Armamente și ai industriei naționale de apărare, mai informează MApN.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri