Sari la conținut

Conducerea RATB a fost demisă

Conducerea RATB a fost demisă de către consilierii generali ai Capitalei, iar la scurt timp au fost votaţi noii membrii ai Consiliului de Administraţie. Şedinţa a fost convocată de primarul general. Gabriela Firea este nemulţumită că staţiile de autobuz nu au fost deszăpezite şi că ieri nu au fost suficiente maşini pe traseu.

Consilierii generali au decis demiterea Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, cu 28 de voturi "pentru”, nicio abţinere şi şase voturi "împotrivă”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca Mihail Adrian Sorin, consilier general PSD, să fie noul director al Consiliului de Administraţie RATB, iar acesta a primti voturile consilierilor generali.

În urma reclamaţiilor primite la dispecerat şi la Telverde, foarte multe s-au îndreptat către conducerea RATB. Şi nu este prima dată. Dacă astă iarnă au făcut o treabă de mântuială, cum se spune academic, acum suntem într-o nouă situaţie. Sunt total nemulţumită de modul în care au acţionat pentru a îndepărta zăpada din staţiile RATB şi din refugii şi sunt nemulţumită de faptul că am cerut să se suplimenteze numărul de autobuze în Bucureşti, nu au găsit un număr suficient aşa cum am stabilit. Am aflat cu stupoare că domnul director şi-a luat concediu fără să ne anunţe”, a declarat Gabriela Firea, în conferința de presă de dinaintea votului.

Foştii membri ai consiliului de administraţie s-au întrunit în şedinţă de urgenţă pentru a verifica dacă acuzaţiile sunt reale. Ei au ajuns la concluzia că angajaţii şi-au făcut datoria.

Cei şase consilieri USR prezenţi la şedinţa de Consiliu nu au votat ordinea de zi, aceştia au votat, totuşi, împotriva demiterii conducerii RATB, notează News.ro. Consilierul general USR Ana Maria Ciceală a declarat că hotărârea propusă de primarul Capitalei nu este legală, întrucât nu au fost prezentate dovezi scrise.

În replică, consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului București au informat că nu au participat la ședință deoarece schimbarea unui consiliu de administrație nu reprezintă o problemă care să facă obiectul ședințelor „de îndată”, adăugând că numirea de administratori provizorii în CA al RATB reprezintă o „vendetă internă” a PSD.

Pe aceeași temă