Conducerea RATB demisă. USR: Bucureștenii vor plăti

Data actualizării: Data publicării:
oameni asteapta autobuz ratb in statie iarna - digi24

Conducerea RATB a fost demisă de către consilierii generali ai Capitalei. Uniunea Salvați România a transmis, printr-un comunicat, că această demitere ar fi ilegală, întrucât decizia a fost luată de pe o zi pe alta. Gabriela Firea are deja 6 nume pregătite să preia administrația RATB, ceea ce ar indica faptul că ninsoarea ar fi fost un pretext pentru demitere, conform mesajului USR, unde este precizat și faptul că cel mai probabil bucureștenii vor plăti despăgubirile demiterii.

oameni asteapta autobuz ratb in statie iarna - digi24

 

„Sămbătă, 7 ianuare, Gabriela Firea a convocat o „ședință de îndată” care, conform legii 215/2001, Art. 40, alin (4) poate fi convocată doar în „cazul de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei sau oraşului.” Maxima urgență a Gabrielei Firea, în cazul de față, este demiterea Consiliului de Administrație al RATB care nu ar fi o problemă în sine dacă nu ar fi ilegal. Legea nu permite demiterea unui Consiliu de Administrație de pe o zi pe alta.

În plus, faptul că Gabriela Firea în numai 16 ore de la convocarea ședinței are deja 6 nume pregatite să preia administrația RATB, ne arată faptul că această acțiune era de mult pregătită și că tot ce se aștepta era prima ninsoare care urma să îi ofere un pretext.

Cel mai probabil în urma acestei decizii bucureștenii vor trebui să plătească despăgubiri membrilor Consiliului de Administrație al RATB pentru demitere abuzivă. Sunt nenumărate cazurile în care primari preocupați să își pună oamenii pe poziții au ignorat legea și au demis nelegal oameni care apoi au dat în judecată primăria și au câștigat.
Problema este că aceste despăgubiri vor fi plătite de primărie din banii bucureștenilor.
Astfel, Firea și PSD vor avea oamenii lor acolo unde îi vor, oamenii puși de tot de PSD, dar împreună cu PNL, în actualul Consiliu de Administrație vor primi despăgubiri iar bucureștenii vor plăti.

Din aceste cauze USR va vota împotriva demiterii Consiliului de Administrație RATB în acest fel și nici nu va propune nicun nume pentru noul consiliu care va fi numit in urma încălcării legii”, se arată în mesajul USR publicat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri