Sari la conținut

Confiscare la graniță: 200.000 de euro, bijuterii și un lingou

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au confiscat de la trei persoane o sumă enormă de bani, 200.000 de euro, 3 kilograme de bijuterii și un lingou de 1,7 kilograme. Un bărbat turc și două românce au încercat să scoată ilegal din țară toate aceste bunuri, potrivit Poliției de Frontieră.

5

Cele trei persoane au încercat să iasă din țară duminică după-amiază pe la punctul de trecere al frontierei din Giurgiu. Una dintre femei se afla la volanul unui autoturism, iar bărbatul turc într-un autocar.

„În data de 23.10.2016, în intervalul orar 17.30-18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Aurelia M., cetăţean român, în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România şi cetăţeanul turc Mehmet A., în vârstă de 63 ani, la volanul unui autocar care circula pe ruta România-Turcia, în care se afla un număr de 31 pasageri”, informează Poliția de Frontieră.

„Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat 200.000 euro, 3 kg bijuterii şi un lingou de 1,7 kg, dintr-un metal galben, presupus a fi aur, pe care trei persoane, un cetățean turc şi doua femei, cetăţeni români, au încercat să le scoată ilegal din țară”, precizează sursa citată.

Polițiștii au acționat pe baza unor informații exacte. „În urma controlului, asupra Aureliei M. a fost găsită, ascunsă pe corp și în pantofi, suma de 50.000 euro și cantitatea de aproximativ 3 kg bijuterii din metal galben, ce pare a fi aur”, se mai arată în comunicat.

„De asemenea, în autocar a fost descoperită, ascunsă în suportul de pahare aflat pe ușa şoferului, suma de 100.000 euro, iar asupra mai multor pasageri din autocar 50.000 euro, care urmau să fie înapoiați șoferului când ajungeau la destinaţie, în Turcia. Totodată, asupra uneia dintre pasagere, Olguţa F., în vârstă de 48 ani, a fost descoperit, ascuns pe corp, un lingou din metal galben, în greutatea de 1,7 kg. La cercetări, s-a stabilit că cele 3 kg de bijuterii aparţin Aureliei M.,  lingoul de aur Olguţei F., iar suma totală de 200.000 de euro aparține șoferului autocarului”, informează polițiștii de frontieră.

Banii au fost confiscați, iar cetățeanul turc este cercetat acum pentru săvârșirea infracțiunii de eveziune fiscală. „Totodată, având în vedere că cele două femei nu deţin autorizații să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultatul acesteia, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, precizează Poliția de Frontieră.