Continuă demolarea chioșcurilor amplasate ilegal la metrou. Joi, sunt vizate cele de la stația Pipera

Data publicării:
Demolare chioșcuri de la metrou la Ștefan cel Mare
A început demolarea spaţiilor comerciale de la metrou. Foto: Inquam Photos / George Calin

Administrațiile locale continuă demolarea chioșcurilor amplasate ilegal la metrou. Joi, sunt vizate magazinele de la stația de metrou Pipera.

Operațiunea a început încă de miercuri la stația Ștefan cel Mare din Capitală, unde a fost scandal între Metrorex și proprietarii de chioșcuri, dar și reprezentanții sindicatului. 

Citește și: FOTO VIDEO. Demolare cu scandal la metrou. Proprietarii spun că sunt nedreptățiți: "Cu ce drept ați spart lacătul?" Replica primarului Sectorului 2

Joi dimineață, la stația de metrou Pipera, încă de la primele ore ale dimineții s-au adunat aproximativ 30 de angajați ai magazinelor și sindicaliști de la metrou. Ei sunt nemulțumiți de faptul că le vor fi demolate chioșcurile și îi așteaptă pe angajații primării care vor veni să facă asta.

Cinci magazine sunt vizate de acțiunea de joi.

La fața locului sunt prezenți și polițiști și jandarmi, pentru a se asigura că situația nu va escalada.

Astfel de acțiuni vor avea loc în toate stațiile de metrou din București unde sunt magazine care funcționează cu încălcarea legii. 

Citește și: Drulă, după evacuările cu scandal de la metrou: Un cartel se destructurează cu ranga. Acțiunile de azi sunt ultima zvâcnire a mafiei

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi. Compania anunța încă de vineri că săptămâna aceasta trebuie evacuate magazinele.

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Pe 25 martie, la o zi după ce Metrorex a anunțat că spațiile comerciale de la metrou vor fi evacuate, sindicaliștii de la USLM au declanșat un protest spontan, iar metroul a fost blocat total în acea zi Mai multe plângeri penale au fost depuse în urma acestei acțiuni.

Compania a anunțat ulterior că „acțiunea ilegală de ocupare a metroului” a produs pagube de peste 2,8 milioane de lei.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri